سیاست روز (سیاسی نیوز )

سیاست روز (سیاسی نیوز )

موضوعات سیاسی ایران و جهان
سیاست روز (سیاسی نیوز )

سیاست روز (سیاسی نیوز )

موضوعات سیاسی ایران و جهان

اعلام جزئیات طرح جامع مسکن



معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در نشست خبری رونمایی از طرح جامع مسکن برخی جزئیات این طرح را اعلام کرد.   
حامد مظاهریان در نشست خبری با اشاره به تلاش وزارتخانه برای تدوین طرح جامع مسکن که برای 12 سال آینده، سیاست های مسکن را تدوین و طراحی می کند، گفت: طراحی این برنامه از تکالیف برنامه چهارم توسعه بود که در سال 84 نخستین طرح جامع مسکن تصویب شد حال با گذشت 10 سال از طرح اولیه و وقوع تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مسکنی کشور بازنگری مصوبه سال 84  ضروری بود که امروز سند نهایی رونمایی شد.


معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر خانه دار شدن تک تک آحاد جامعه به عنوان هدف این طرح و نیز کاهش شاخص توانپذیری مسکن از 12 سال فعلی به 8 سال در سال 1405 افزود: محورهای اصلی طرح جامع مسکن در خصوص تامین مسکن خانوارهای کم درآمد، ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی، بهبود مسکن روستایی و هدفمند کردن مسکن استیجاری است.


وی ضمانت اجرایی طرح جامع مسکن را تهیه مکانیزم پایش اجرای آن در دبیرخانه پایش طرح جامع از سوی اداره کل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی بیان کرد و ادامه داد: این دبیرخانه علاوه بر رصد تحولات اقتصاد کلان و اقتصاد مسکن کشور می تواند تغییرات لازم در طرح جامع مسکن را اعمال کند زیرا این برنامه شناور دیده شده است تا بتواند همگام با تحولات اقتصادی برنامه های عملیاتی موجود در طرح جامع، اصلاح شود.


مظاهریان با اشاره به وجود مشکلات اقتصادی و تنگناهای مالی در کشور تاکید کرد: این مشکلات مانع از طراحی اقدامات لازم برای اجرایی شدن طرح جامع مسکن نشده که برخی از این اقدامات به این شرح است:


- باید بخشی از توسعه مسکن را معطوف به بازسازی بافت فرسوده درون شهری کرد که از خدمات روبنایی و زیربنایی همچنین هویت برخوردار است. به همین منظور پرداخت 300 هزار وام بازسازی بافت فرسوده به مدت 6 سال و با تضمین پرداخت 9 درصد از سود تسهیلات از سوی دولت تصویب شده که در دوماه نخست امسال 35 هزار وام آن پرداخت شده است.


- پرداخت 200 هزار فقره وام 15 میلیونی بهسازی مسکن روستایی با نرخ سود پنج درصد تصویب شده است.


- افزایش سقف وام خرید مسکن که با افزایش قیمت زمین، قیمت مسکن نیز رشد زیادی داشت و وام 35 میلیون تومانی خرید مسکن، پاسخگوی انتظارات مردم را نداشت بنابراین وام 80 میلیون تومانی را توانستیم از طریق استمهال خط اعتباری مسکن مهر  ایجاد کنیم هرچند وام 80میلیونی باز هم نمی تواند جوابگوی خرید مسکن باشد اما همین ارتقا از 35 به 809 اقدام خوبی بود که مخصوص خانه اولی ها و زوج های جوان است.


- ابلاغ قانون پیش فروش مسکن که با این قانون می توان بین تسهیلات خرید مسکن بانک ها، پیش سازنده ها و بانکها یک حلقه واسطه ایجاد کرد به این معنا که کسی که پیش خرید می کند مطمئن است که وام خرید مسکن به واحد پیش خرید شده اش تعلق می گیرد و پیش سازنده نیز از پرداخت مبالغ از سوی پیش خریداران مطئمن است.


- بانک مسکن باید به عنوان بانک توسعه ای معرفی شده تا بتواند در توسعه مسکن اثر گذار باشد. در حال حاضر بانک ها در ایران تنها دو نوع تجاری و تخصصی هستند که به معنای لزوم سوداور بودن انهاست ما بانک توسعه ای با سود سنجیده نمی شود بلکه با اجرای برنامه ها سنجیده می شود اگر بانکی داشته باشیم که دغدغه اجرای سیاست های مسکن را داشته باشد می تواند پشتوانه اجرای طرح جامع مسکن باشد که بهترین بانک در این زمینه بانک مسکن است.


معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اجرای طرح جامع مسکن در بخش مسکن محرومان از طریق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: این بنیاد با همکاری نهادهای دیگر مانند بهزیستی، بنیاد مستضعفان و سازمان ملی مسکن به تامین مسکن محرومان می پردازد که تا به حال در همین مدت کوتاه ساخت 8 هزار و 700 واحد مسکونی برنامه ریزی شده است.

طرح جامع مسکن شناور است ، لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی«زمین»

مدیر علمی طرح جامع مسکن از لحاظ شدن وضعیت اقتصادی خانوارهای کم‌درآمد، سکونتگاه‌های غیر رسمی و شرایط مناطق مختلف جغرافیایی کشور در تدوین نهایی این طرح خبر داد.

فردین یزدانی در نشست خبری امروز  با بیان برخی ویژگی‌های این طرح گفت: طرح جامع مسکن بر مبنای آسیب‌شناسی پنج دهه برنامه‌ریزی مسکن در کشور بوده است که این آسیب‌شناسی درس‌های زیادی برای گروه تدوین طرح جامع مسکن داشت.

مدیر علمی طرح جامع مسکن با اشاره به شرایط متلاطم اقتصادی کشور ادامه داد: به همین دلیل طرحی که تدوین شده برنامه‌ای شناور است تا بتوان در طولانی‌مدت برنامه‌های آن را عملی کرد.

وی طراحی نظام پایش اجرای طرح جامع مسکن را از نقاط قوت این طرح دانست و اظهار داشت: در مرحله تدوین طرح جامع، مسئولان وزارت راه و شهرسازی را از مشکلات اقتصادی موجود جامعه و مشکلات احتمالی در آینده آگاه کردیم تا در شناور بودن این طرح ما را همراهی کنند؛ ضمن اینکه در مطالعات طرح جامع، شرایط خاص مناطق مختلف کشور، وضعیت اقتصادی خانوارهای کم‌درآمد و سکونتگاه‌های غیر رسمی بررسی و لحاظ شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف مرحله آخر تدوین طرح جامع مسکن را نیازسنجی جمعیت ساکن شهرهای بالای 20 هزار نفر به زمین مورد نیاز برای ساخت و ساز بیان و خاطرنشان کرد: وزارت راه و شهرسازی به یک بانک جامع اطلاعاتی زمین نیاز دارد تا تمام طرح‌ها و برنامه‌ها بر اساس آمار موجود در این بانک اطلاعاتی، اجرایی شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد